Like this story

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

assalamualaikum awak .

awak , saya minta maaf atas segalanya . mungkin ini khilaf saya . saya tak tahu , saya harap sekarang awak bahagia . awak , awak ingat tak masa first time kita kenal ? yea , saya akui , saya memang tak pernah jumpa awak . kita kenal dekat cyber jea . masa tuu , kawan awak yang merupakan member kelas saya , bagi number saya dekat awak . kita masing-masing dalam tingkatan 1 . awak ingat lagi kan ?

huuu , masa tuu , awak beriya-iya nak kenal dengan saya . awak selalu hantar mesej , awak selalu call saya . tapi masa tuu , saya bukan jenis yang suka berkawan dengan lelaki . saya tak suka dibayangi lelaki dalam hidup saya . saya pernah couple tapi lepas tuu saya clash , ada sebabnya . sejak tuu saya tak nak berkawan dengan lelaki . tapi awak tak putus asa . awak asyik hubungi saya . even kita tak pernah jumpa , awak selalu kata yang awak nak sangat-sangat kenal dengan saya . maaf awak , masa tuu saya takda perasaan dekat lelaki . saya cuma bergaul dengan budak lelaki dalam kelas , itu pun sikit-sikit , saya cuma bergurau dengan lelaki , yang ada pertalian darah dengan saya .

awak tetap degil . saya terus-menerus biarkan awak . saya tak pedulikan awak langsung . setiap kali awak call , saya off handphone . tapi lepas tuu awak tukar number lain , awak kacau saya lagi . banyak kali awak buat macam tuu . saya pun tak tahu apa tujuan awak . saya teringin nak tanya , tapi tak pernah . sebab saya jenis yang suka pendam perasaan . lidah saya kelu bila bercakap dengan awak : /

kadang-kadang awak mesej saya berkali-kali , sampai saya rasa nak layan jea . tapi saya tahan . lama-lama saya tak boleh dah . saya bengang dengan awak . saya marah awak , saya tanya kenapa awak kacau saya . awak diam , tapi seminggu lepas tuu , awak mesej saya semula , dengan letak smiley pelbagai . eyh , awak tak marah saya ?

saya pun biarkan . dalam hati saya tertanya . siapa awak nie sebenarnya ? akhir sekali saya mengalah . setiap kali awak mesej , saya balas . setiap kali awak call , saya angkat . kadang-kadang saya sendiri yang mulakan mesej dengan awak . saya tak tahu kenapa . ouh , baru saya tahu . awak pelajar maahad tahfiz sains yang khas untuk lelaki jea . saya jadi kagum , dalam hati jea laa . saya tak reti berkata-kata sangat . tapi kemudian saya tertanya-tanya . kenapa dengan awak ? tak betul dah ke ? takkan pelajar maahad tak tahu hukum agama ? mana boleh bergaul rapat dengan perempuan ajnabi melainkan ada hal tertentu yang penting . .

saya jadi keliru . tapi saya biarkan perasaan tuu berlalu . kita terus contact . dari handphone , tukar ke friendster , tapi saya tak ingat sangat pasal tuu . yang saya tahu , awak suka mesej saya , hantar ayat-ayat yang sweet . saya pun layan jea laa . sebab saya anggap awak kawan saya , sebab saya memang takda perasaan pada awak ; )

akhir tahun tuu , kita jadi rapat semacam . saya rasa biasa jea , takda apa yang pelik . tapi bila naik tingkatan 2 , saya jadi bingung . awak menghilangkan diri . awak tahu tak ? saya masih ingat lagi . 11 februari tuu , birthday awak kan . saya wish awak segala bagai . kita mesej seharian hari tuu . tapi kemudian , kita terus lost contact . awak langsung tak hubungi saya . dan saya pun , almaklumlah jenis yang malas nak hubungi lelaki nie . jadi saya diamkan diri jea . saya biarkan awak .

tapi dalam hati . diam-diam saya rasa saya dah mula sayangkan awak . saya terus nafikan . saya tak boleh ada perasaan macam tuu . saya tegaskan pendirian saya . saya masih budak-budak lagi , saya bukan sembarangan perempuan , saya dah dididik dalam keluarga yang ada agama . percintaan sebelum nikah adalah haram . dan lagipun saya masih kecil , tak tahu apa-apa lagi , awak pun sama kan ?

saya teruskan hidup saya tanpa awak . even makin hari saya jadi makin kerap ingat awak . saya jadi keliru , tapi saya tetap teguhkan diri . saya sibukkan diri dan dekatkan diri pada Allah . saya minta jauhkan dari segala yang dilarang-Nya . alhamdulillah , usaha saya berhasil . saya langsung tak ingat dekat awak .

tapi semua berubah bila saya naik tingkatan 3 . saya masih insan yang dahulu , yang selalu buat tak endah bila lelaki nak berkawan lebih dari hadnya . saya berkawan macam biasa dengan semua orang , lelaki dan perempuan . saya rasa tak salah , selagi saya pandai jaga batas pergaulan . insyaAllah . dan fokus saya untuk PMR tahun nie .

apa yang berubah ? satu hari , awak mesej saya tiba-tiba . saya jadi terkejut sangat-sangat . saya tak faham , kenapa awak mesej saya ? saya tak balas , saya diamkan diri . tapi esoknya baru saya teringat . semalam birthday awak . saya memang terlupa langsung , tapi saya tetap tak mesej awak , saya diamkan diri jea . seminggu lepas tuu . awak mesej saya semula . saya jadi bingung . akhirnya saya balas juga mesej awak tuu . saya buat macam biasa , macam tak pernah lost contact , like always ( :

kemudian lepas tuu , kita makin rancak berhubungan semula . saya tak tahu kenapa saya rasa gembira . dalam hati saya rasa macam ceria selalu , macam biasa , saya tak tunjukkan .

tapi satu hari tuu , awak mesej saya , awak tanya . "awak dengan siapa sekarang ?" . saya pelik , setahu saya , saya pernah beritahu awak , yang saya anti-couple . hmm mungkin awak lupaa . tak apa laa . saya buat-buat tak tahu . saya balas "takda dengan sesiapa , forever alone ( :" kemudian awak tak tanya dah pasal hal tuu .

mungkin awak dah faham . alhamdulillah . tapi hati saya hancur suatu hari . malam tuu , saya tengah study . esok ada exam . saya tak layan handphone sangat . masa saya tengah study , ada mesej masuk . saya biarkan sebab mungkin tak penting . tapi hati saya memang nak baca mesej tuu . saya pun ambil handphone dan terus buka . daripada awak . saya tersenyum .

kita mesej macam biasa . namun tiba-tiba , awak mesej . "awak , awak nak couple dengan saya tak ?" . tersentap hati saya masa tuu . hancur sangat-sangat . saya fikir awak ikhlas sayangkan saya sebagai kawan . saya ingatkan awak anggap hubungan kita tak lebih daripada kawan biasa . tapi awak dah fikir jauh . awak mungkin tak sedar , saya tak suka dapat pertanyaan macam tuu . saya budak lagi laa .

saya tak balas . esoknya awak minta maaf . saya cuma maafkan awak macam tuu jea , lepas tuu kita kawan macam biasa semula . tapi diam-diam , saya dapat rasakan yang saya sayangkan awak . astaghfirullah , saya rasa berdosa sangat bila jadi macam tuu . saya cuba sibukkan diri , saya layan awak macam biasa . tapi saya tak dapat lupakan perasaan saya . saya tak tahu kenapa tiba-tiba saya jadi macam nie . ya Allah , mungkinkah iman saya lemah ?

tapi persoalan sebegitu tak timbul pada masa tuu . saya terus menerus melayan perasaan pada awak . walaupun awak tak tahu , tapi saya rasa bahagia bila contact dengan awak . saya rasa pelik sangat-sangat , kita tak pernah berjumpa pun , kan awak ? hmm . tuu laa masalah anak remaja zaman sekarang . sampai saya pun terlibat . . saya tak tahu nak kata apa .

satu hari tuu kan , saya stalk facebook awak . saya tak tahu kenapa saya buat macam tuu . ish jahatnya sayaa . lepas tuu . saya tengok album profile picture awak , saya tahu awak handsome , yeah tapi saya tak kisah pun semua tuu . saya dah lama kenal awak , kan ? bila saya scroll down page tuu , saya tengok semua comment dekat album tuu . saya click salah satu gambar , kalau tak silap saya , gambar last dalam album tuu . tiba-tiba saya jadi bengang . awak main comment dengan seseorang , dia perempuan . awak bincang dengan dia tentang seorang gadis yang awak minat , gadis tuu kawan dia . seingat saya nama dia athirah , maaf kalau saya silap . hmmm , awak tak kenal dia sangat , tapi awak nak berkenalan dengan dia lebih rapat , awak kata awak suka athirah tuu .

serta-merta saya jadi cemburu , dalam otak saya dah fikir macam-macam . pelajar agama pun playboy ke , tak sangka langsung . awak nak saya , dia pun awak nak jugak ? saya tak tahu kenapa saya tak dapat kawal diri saya . saya hantar mesej dekat awak . "sampai hati awak buat saya macam nie , saya betul-betul tak sangka !"

tak sampai seminit , awak call saya . tapi saya tak angkat , saya biarkan jea . saya tak sanggup bercakap dengan awak . saya tahan sebak dalam dada , tapi saya tak mampu . akhirnya mutiara jernih tuu jatuh berguguran jua , saya dah tak daya nak menampung . buat pertama kali selepas sekian lama saya anti dengan lelaki , last-last ego saya jatuh di tangan awak . saya tak tahu , kenapa mesti awak ?

kemudian awak hantar mesej . "awak , angkat please , saya nak cakap dengan awak )': " . tapi saya still tak balas . saya dah menangis teresak-esak masa tuu . seandainya awak tahu perasaan saya . awak call saya lagi . sampai 6-7 kali , saya tetap biarkan . and then awak dah give-up . awak mesej saya .

"saya minta maaf if ada sakitkan hati awak , saya tak tahu apa salah saya pada awak . saya cuma nak awak tahu , saya bukan lelaki yang suka mainkan hati dan perasaan orang lain . sebab bila saya buat macam tuu , saya tahu Allah akan balas balik benda yang sama dekat saya . minta maaf , assalamualaikum"

saya biarkan . saya tidur dalam keadaan menangis malam tuu . esoknya , petang , awak mesej saya . awak tanya khabar tapi saya takda mood nak balas . malam tuu awak mesej lagi . awak call banyak kali jugak . hmm , saya pun dah fedup . saya angkat jea laa , tapi saya diam .

awak bercakap sorang-sorang . awak tak tahu kan ? hati saya bergetar dengar suara awak masa tuu . first time , padahal sebelum nie biasa jea . saya menangis , tapi saya kawal suara saya . saya cuba buat suara macam biasa . awak tak perasan ( :

kita berbual macam takda apa yang jadi semalam . tiba-tiba awak tanya , "awak , awak suka saya eyh ?" . saya terkedu . macam mana awak tahu ? tapi saya masih nafikan . saya jawab "takda laa , mana ada . haish awak nie , jangan fikir bukan-bukan" . pelik , sempat lagi saya gelak . hmm padahal nak cover tengah nangis .

tapi suara awak serius . awak tanya saya lagi . "hmm , awak sayang saya ?" saya diam . awak ulang balik soalan yang sama . 4 kali awak ulang , saya ingat lagi . saya tahu awak tak ingat . tak apa laa awak .

tapi awak ingat kan jawapan saya ? hmm . "saya tak suka kat awak laa , saya sayang awak sebagai kawan jea , kenapa awak cakap macam tuu ?" . saya masih nak menafikan . awak terus desak saya .

"betul-betul laa . saya tahu , awak sayang saya kan ? saya dapat rasa . kalau tak kenapa awak hantar mesej macam semalam . macam ada sesuatu jea" .

saya tetap tak nak mengaku . kemudian dengan alasan 'penat' , saya tamatkan perbualan .

awak tak putus asa , awak terus mesej saya lepas tuu . saya tak ingat apa awak hantar . tapi seingat saya , saya ada balas . saya kata ;

"saya hantar mesej macam tuu sebab saya ingatkan awak ikhlas kawan dengan saya , awak ikhlas sayang saya sebagai kawan and tak lebih dari tuu . saya cuma tak sangka yang awak cakap pasal couple apa semua tuu , saya tak suka . that's all , takda apa pun actually . saya minta maaf . maassalamah"

dalam hati saya Allah jea yang tahu betapa beratnya saya nak hantar mesej macam tuu . saya terus nafikan perasaan saya yang semakin sayangkan awak . saya taknak awak tahu , sebab nanti mesti kita hanyut dalam cinta duniawi . saya masih 'sedar' masa tuu , awak . lagipun kita nak PMR kan . .

namun , benteng yang cuba saya bina tak bertahan lama . awak jarang hubungi saya dah . saya rasa sepi , saya tak tahu laa , rasa jauh dari Allah . na'uzubillah . tapi masa tuu saya jadi makin leka . saya asyik teringatkan awak . saya benci diri saya sendiri bila teringat perkara tuu . how i wish i can delete it from my memory .

awak , awak tahu tak ? saya dah mula kesunyian bila awak takda . sampai suatu tahap , saya jatuhkan ego saya , saya biarkan nafsu menguasai diri , saya lemah !

saya hantar mesej pada awak , saya suarakan hasrat hati saya . saya beritahu perkara yang sebenarnya . . saya ceritakan perasaan saya pada awak . tapi saya betul-betul tak jangka . awak tak marah saya . awak cakap yang awak pun sebenarnya sayangkan saya . . saya rasa gembira sangat-sangat masa tuu . saya jadi lupa diri . rasa macam cahaya baru masuk dalam hidup saya .

2 minggu awak , 2 minggu hubungan kita . tapi kan . kita tak couple , kan awak ? kita just being platonic . lebih dari kawan , tapi bukan kekasih . saya rasa happy dalam tempoh dua minggu tuu . kita letak status dekat facebook 'in a relationship' masa tuu . ramai kawan awak add saya , tapi saya tak approve pun , saya just me'not now'kan request mereka . kawan saya pun ada yang add awak , tapi awak selamba jea approve , saya tak kisah . and awak ada cakap dekat saya , ayah awak tanya siapa saya sebab dia nampak dekat facebook awak , then awak gurau dengan ayah awak . saya pun tak ingat apa dia . .

kenapa 2 minggu ? eyh , saya kira ? 2 minggu 2 hari laa . awak mesti ingat kan ? satu hari tuu awak call saya , tanya tentang folio geografi , tapi tak sempat saya jelaskan , awak dah tutup handphone . saya rasa pelik dengan sikap awak , saya cuba hubungi awak lagi , tapi tak dapat . phone awak tak on . saya biar jea laa . taknak cari gaduh dengan awak . yeah mungkin awak sibuk . perasaan risau tuu ada , tapi saya pendam .

then suddenly awak hantar mesej lepas tiga hari . saya terkejut . awak kata .

"maaf , ana telah menyebabkan anti terjebak dalam kegiatan maksiat , assalamualaikum" .

saya directly call awak , mesej awak . tapi satu pun awak tak jawab , satu pun awak tak angkat . saya sedih , saya menangis puas-puas . pedih sangat-sangat hati saya masa tuu .

bila hati dah tenang , saya cuba berfikir dengan waras . saya tak boleh . saya jadi bengang . saya terus mempersoalkan . kenapa awak beriya-iya nak dapatkan saya , 2 tahun awak . 2 tahun ! tapi lepas tuu , awak dah dapat , awak tinggalkan saya macam tuu jea ?

kenapa awak ? apa salah saya )':

alhamdulillah , bila dah lama kita tak berhubung . saya semakin tenang . saya dapat lupakan awak . awak nak tahu ? result exam pertengahan saya melonjak naik . saya gembira sangat . markah saya meningkat mendadak daripada exam bulanan yang lepas . saya bersyukur . mungkin ada hikmah kita tak berhubung ? maybe saya lebih fokus dalam pelajaran ? entah laa . masa tuu , saya nak sangat-sangat share berita nie dengan awak . saya lupa semuanya . saya dah siap taip mesej dekat handphone saya .

bila saya nak hantar mesej tuu , saya cari nama awak , tapi tak jumpa . ouh , baru saya teringat . saya dah tukar nama awak dalam phone saya .

saat tuu , menitis lagi air mata saya , laju jea . baru saya tahu betapa pedihnya kehilangan awak . selama nie saya cuba nafikan , saya ingat 'cinta' kita yang baru-baru nie main-main jea . sebab tuu saya cuba sibukkan diri belajar , untuk lupakan awak . tapi saya tak sedar , yang saya terlalu sayangkan awak .

sebulan kita tak contact , saya mengalah , saya taknak berharap lagi . namun kehadiran awak secara tiba-tiba , menggugat sekali lagi ego saya . saya kalah . awak mesej saya , takda salam , takda mukadimah . terus lirik lagu samsons , masuk inbox saya .

"walau ku masih mencintaimu , ku harus meninggalkanmu , ku harus melupakanmu ;

meski hatiku menyayangimu , berani membuntukanmu , ku harus merelakanmu"

saya hampir tergelak dalam tangisan . sebab awak salah lirik . tapi takpa laa , asalkan maksud dia sampai . saya teragak-agak nak balas . sebab saya betul-betul nak lupakan awak . tapi , saya taknak jadi insan yang memutuskan silaturahim . jadi saya balas jea laa ~

kita mesej , tapi saya rasa awkward . entah laa awak . bila awak tanya "awak masih sayang saya lagi ?" . sebenarnya saya tak tahu nak jawab apa . tapi saya jawab apa yang terlintas di hati saya masa tuu .

"saya tak pernah berhenti menyayangi awak"

"kenapa awak sayang saya ?"

"sebab Islam yang awak pegang . and saya harap awak dapat tunjukkan saya ke arah Jannah-Nya"

awak , saya tersilap masa tuu . saya betul-betul menyesal . redha Allah hanya akan diberi pada hamba yang beriman , kan ? saya dah salah tafsir . saya ingat dengan 'bercinta cara Islam' nie boleh laa kan ? nasihat satu sama lain ke arah kebaikan . . tapi , ternyata memang salah awak . sekarang baru saya sedar .

tapi dulu , saya buang jauh-jauh apa yang saya rasa tuu . bila awak contact saya balik , saya rasa happy . kadang-kadang saya teringat semula usaha yang saya dah buat , untuk lupakan awak . tapi saya tak endahkan langsung . saya biarkan diri saya terus hanyut , dan awak pun sama sahaja !

saya pernah tanya awak . kenapa awak putuskan hubungan kita masa tuu ? awak kata sebab masa tuu awak baru balik dari kem motivasi and ibadah . awak tanya brother kat situ apa hukum couple nie . dia pun jelaskan semuanya . kemudian awak tanya macam mana nak putuskan hubungan couple tuu ? brother tuu suruh laa awak buat , yang macam awak hantar mesej kat saya tuu .

0uuh , baru saya faham . terimakasih awak ( :

bila saya cakap dekat awak , sebulan lebih kita tak contact . awak jawab . "ouh , tuu pun nak kisah ke ?"

masa tuu baru saya rasa macam baru bangkit dari mimpi . awak memang dah betul-betul berubah ke arah yang lebih baik . alhamdulillah . saya harap saya pun dapat buat macam tuu . saya akan cuba .

and then , cuti pertengahan tahun pun tiba . awak balik rumah ~

hmm , awak nak tahu ? masa malam tuu , awak dekat tuisyen . awak bagi saya number phone ibu awak . saya bergurau jea mula-mula . tapi awak bagi betul-betul . awak suruh saya berborak dengan ibu . saya ikut jea laa . tapi saya cakap sikit jea awak , saya tak reti laa . balik tuisyen , awak tanya apa jadi . awak gelakkan saya , happy sangat-sangat masa tuu .

tapi , bila awak balik . tengah malam tuu awak text saya . saya pun balas laa . kita tengah bergurau . tapi tiba-tiba awak marah saya . awak kata "apa yang awak faham haa?!! kalau tak faham cakap jea laa tak faham !!"

tersentap hati saya , awak . . saya online , saya cuba chat dengan awak tapi awak kata takda mood . hm okay fine saya taknak cari gaduh , saya biarkan awak tenang dulu . .

pagi tuu , hujung minggu saya try mesej awak . tapi awak buat tak layan jea . last-last saya pun dah malas . saya cakap "K" .

tengah hari baru awak balas . tapi saya rasa bengang , awak tahu tak . tak perlu balas kalau setakat nak cakap "buat apa nak sedih , takda kerja nak sedih-sedih nie , buang masa jea" .

awak memang tak memahami . awak memang dah jauh berubah . if awak lost contact dengan saya , saya rasa lagi senang hati kowt . so tak perlu laa awak nak perli saya sampai macam nie , kan ? ( :

saya tak tahu apa yang saya dah buat . saya ingat bila kita dah kawan semula macam dulu , macam biasa , and takda hal-hal merepek love-love nie antara kita . we can just be cool and awesome , like nothing had happened , right ? we did , yeah lepas lost contact tuu kita kawan macam biasa , macam tak pernah gaduh kan ?

tapi kenapa awak tiba-tiba jadi macam nie . . bingung saya . .

awak , awak ingat tak ? hari tuu , awak marah saya lagi . awak marah saya teruk sangat-sangat . nasib baik saya tengah duduk dengan family ramai-ramai masa tuu . kalau tak confirm air mata mengalir deras waktu tuu jugak .

masa tuu , saya start mesej . saya tanya awak , dah siap belum folio sejarah ? awak kata belum . sepuluh words saya bagi , satu jea awak balas . baik takpayah , kan awak ( :

then suddenly jea . awak hantar .

"kalau awak dah takda apa-apa hal lagi dengan saya , tolong jangan bazirkan credit awak mesej saya boleh tak ? and tolong jangan perabiskan duit makbapak saya nak mesej awak . 0kays ? "

cool ! that's it ! awesome !

that's the last message y0u had ever send to me , right ? memang saya terus naik bilik and nangis puas-puas laa . haish , sooo unmatured . tapi awak tak tahu kan ? awak tak tahu saya sedih kan ? awak tak tahu saya menangis kan ? awak tak tahu saya sakit hati kan ? and the most important thing is , awak tak pernah tahu siapa saya . . kan ( :

sejak hari tuu , saya terus decide taknak ambil tahu apa-apa pun pasal awak lagi . saya taknak terlibat lagi dalam gejala tak bermoral macam nie . cinta sebelum nikah ? astaghfirullah . semua nie hanya mengundang dosa daripada Allah . layak ke kita nie jadi hamba yang mengaku beriman kepada-Nya ?

saya terus diamkan diri , dan tak buat apa lagi . kadang-kadang saya kutuk diri sendiri , kenapa ego yang selama nie saya pertahankan , boleh jatuh dekat tangan lelaki yang langsung saya tak pernah jumpa ! kenapa ? saya tak tahu , yang saya tahu setiap perkara yang terjadi Allah adakan hikmahnya . perkenalan kita tak sia-sia awak . suatu hari nanti kita akan tahu hikmahnya . cuma masanya tak sesuai , sebab kita kan budak-budak lagi . baru tingkatan 3 laa , study dulu : /

awak . awak tak pernah tahu yang saya pernah 'lupa' pasal awak kan ? hari tuu , saya terlibat dalam incident sikit , tak serius pun tapi effect my brain a little bit . saya jadi lupa ingatan , err sedikit jea laa . tentang pelajaran alhamdulillah , semua okays . tapi nak tahu ? i lost all my memories , and everything about you .

ouh , how i wish i can go back to that time and never remember about you again . .

bila dekat sekolah jea , kawan yang dulu saya selalu cerita pasal awak dekat mereka . mesti tanya , saya dengan awak macam mana ? saya tak tahu nak jawab apa , sebab saya langsung tak ingat awak . waktu tuu saya jadi macam orang asing . blurr sangat-sangat . saya langsung tak kenal awak even kawan saya suruh saya tengok gambar awak . at that time , how i really struggle to get back my memory about 'who are you' but i couldn't . it's just too hurts maybe ?

tapi lama-kelamaan , saya dapat ingat awak semula . sikit-sikit , saya cuba mengenali awak . tapi saya tak pernah cuba contact awak semula . saya taknak menangis macam dulu lagi . saya biarkan semuanya , saya berjalan terus ke hadapan , saya tak menoleh ke belakang lagi .

saya takkan hiraukan awak lagi , biarlah awak dengan kehidupan awak . asalkan awak bahagia , saya tak kisah . i will just keep moving forward .

hari tuu , saya ada online facebook . ada banyak notification sebab saya dah lama tak buka facebook . then , saya nampak ada satu notify daripada kawan awak yang add saya . dia ada comment dekat status awak , dia tag nama saya .

awak buat status lebih kurang macam nie laa : "teringat dekat dia , menyesalnyaa . apa aku dah buat kat dia , sampai diaa . . . oh tidaakk !"

kawan awak tuu comment : " *nama saya* ?? "

kemudian awak balas : "takda laa , cantik lagi dari dia ."

masa tuu kan awak , saya tersenyum jea . tapi awak nak tahu tak ? saya tak sedar langsung air mata saya menitis . sampaikan adik saya tegur kenapa saya menangis , baru saya tersedar ( :

saya tahu saya tak cantik macam 'teman baru' awak . saya sedar saya tak layak untuk awak .

tapi awak , saya bersyukur sangat-sangat sebab Allah selamatkan saya daripada dilukai awak dengan lebih teruk .

hari demi hari , saya terus fokus untuk PMR . saya anggap apa yang awak dah buat selama nie , sebab ego awak sebagai lelaki . saya cuba sedaya upaya untuk lupakan awak .

setiap kali kawan-kawan saya tanya tentang awak , saya cepat-cepat tukar topik . at last mereka faham , dan mereka tak cerita tentang awak lagi . saya lega .

walaupun secara lisan saya kata kepada kawan-kawan saya , yang saya dah maafkan awak .

tapi dalam hati saya , Allah jea yang tahu , awak . . . maaf , saya masih tak dapat terima semua nie . saya dah cuba , tapi mungkin belum masanya .

baru sahaja tadi , awak call saya . saya tengah study masa tuu . awak call saya guna unknown number . saya angkat jea call tuu . saya ingat siapa laa , tak kenal langsung .

tiba-tiba awak suruh call balik , saya cakap "insyaAllah" . dah laa masa tuu saya tak tahu awak yang call .

saya call awak semula . saya tanya , "nie siapa ?" . bila awak sebut nama awak , saya terus terdiam . saya tak tahu nak cakap apa awak .

awak tanya saya , "kenapa ? terkejut ke ?" . of course saya terkejut , sebab awak menghilang punya laa lama . then tiba-tiba awak contact saya semula . kali terakhir awak contact saya . time awak marah-marah saya tuu . saya ingat lagi awakk . yea saya tahu awak tak ingat pun .

awak , awak tahu tak . masa tuu saya rasa geram sangat-sangat . awak bercakap dengan saya , macam tak pernah berlaku apa-apa antara kita . slumberland jea kan ? awak tanya hidup saya macam mana , itu ini itu ini . saya pun jawab ala kamdar jea .

memang saya sakit hati sangat . saya menangis masa tuu , dan awak boleh kesan saya menangis . tak sangka awak masih tak lupa kan apa saya buat kalau kita calling . . hmm ?

awak b0leh pula tanya saya , "awak , awak nangis ke . awak jangan laa nangis . kenapa nie awak ?"

yaAllah , luluh hati saya dengar . memang sweet suara awak masa tuu .

tapi , sweet awak dah tak mampu nak buat apa-apa . hati saya dah keras , awak . saya rasa macam saya dan benci sangat-sangat dekat awak .

bila saya cakap , "yea laa . dah awak hari tuu marah-marah saya , sekarang call saya pulak"

awak just cakap 'sorry awak' banyak kali . awak , your sorry don't mean anything anymore to me .

saya terus letak phone tadi . saya tak mampu nak berbicara dengan awak lagi . biarlah kisah kita terhenti sampai di sini . saya taknak ulangi kesilapan lalu . apa yang dah jadi biarkan berlalu .

awak text saya : "semoga berjaya dapat straight A . buat yang terbaik . doakan untuk saya yea . saya pun doakan untuk awak , kalau saya ingat laa . . k salam"

saya balas : "maaf , saya masih tak dapat terima perbuatan awak . assalamualaikum"

kemudian saya terus off handphone saya . saya menangis teruk betul tadi . saya tak mampu nak tahan lagi , saya tak daya nak menampung sebak nie lagi .

orang pernah kata , " jika hari ini anda membenci seseorang itu setengah mati , itu bererti anda pernah mencintainya setengah mati suatu ketika dahulu ."

yea . memang saya sedang melaluinya . dulu saya sayang bagai nak rak dekat awak . hari nie , saya memang benci sangat-sangat dekat awak .

saya minta maaf atas segala kesilapan saya selama ini terhadap saya .

even salah awak atau salah saya . memang saya yang selalu mengalah . jadi . kosong-kosong okays .

saya doakan yang terbaik untuk awak . mungkin ambil masa untuk luka ini sembuh sepenuhnya .

tapi saya yakin dengan adanya Allah , saya tidak sendirian . semoga awak berbahagia .

saya tinggalkan awak , kerana saya lebih cintakan Allah . saya harap awak berubah suatu hari nanti . .

assalamualaikum , awaakk . .


followers da smpai 1000..TQ all..


May Allah blessed us

0 comments:

 
Copyright © 2010-2016 | iurprincess.blogspot.com | All Righted Reserved | Designed By : Nur