..CINTA buat AKHI..

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


from:serban love purdah''Akhi, Asif andai pendirian ini, Memberi tamparan hebat buat akhi.. Di sini kalam ana berbunyi, Setelah terlanjur kita memasuki, Alam yang berduri, Terhinggap pada hati, Cinta yang dilarangi, Di lubang duniawi. Perjalanan ana ke sini, Bukan untuk natijah ini.. 
Ketahuilah akhi, Diri ini bukan lemah untuk diratapi, Tapi pejuang seolah serikandi, Yang harus teguh berdiri. Beritahu ana , akhi.. Sedalam mana cinta telah bersemi, Seolah hebat mengalahkan naluri, Adakah sanggup akhi temani, Andai ana dipanggil Ilahi ? Beritahu ana , akhi.. 
Sekuat mana cinta telah berputik, Seolah bisa melawan detik, Adakah sanggup akhi memetik, Andai iman ana sudah tercarik ? Beritahu ana , akhi.. Setulus mana cinta kita, Seolah takdir itu milik kita, Padahal maksiat menang bertakhta, Di akhirat cuma derita, Sanggupkah akhi pergi meminta, Dosa ana untuk dibahagi rata ? Aduhai indahnya ana mengenangkan, Sebuah pertemuan, Yang diikat atas nama Tuhan, Sebuah perkenalan, Ketika sama-sama di medan perjuangan.. 
Aduhai manisnya kenangan yang terjalin, Seolah sekeliling kita diterangi lilin, Namun tercemar diragut malin, Kerana hakikat terseksa batin. Ayuh, bangkitlah wahai mujahidku, Pergilah berdagang sampai laku, Biar penuh iman di saku, Jangan mengalah terduduk kaku. Nafikan semua antara kita, Yang berlaku hanyalah pusaka, Sebuah harta untuk menusia leka, Dari syaitan orang ketiga. Cukuplah di sini kita berbicara, Soal hati yang berduka lara, Antara kita bukan sesiapa, Melainkan cuma pertemuan biasa...''


Raihlah cinta Allah dan Rasul,,kemudian Raihlah siapa Pemilik ku ini.. :)

May Allah blessed us

1 comments:

Anonymous said...

Sedap bc yg ni..insya Allah atikah jmpe yg trbaek..^^

 
Copyright © 2010-2016 | iurprincess.blogspot.com | All Righted Reserved | Designed By : Nur